Shot peening2018-02-20T14:42:19+00:00

Shot Peening

Shot peening

Bruges f.eks. til fjeder, de bliver “shot-peened” (stålkugle blæst) for at øge styrken og holdbarheden. Behandlingen udføres på fjeder, der ikke har fået nogen overfladebehandling, da det er en efterbehandling af en allerede viklet fjeder.

Kuglerne slynges med høj kraft mod overfalden af fjederen. Stålkuglerne ligger i et turbinehjul der slynger dem gentagende gange mod materialeoverfladen.

Processen betyder at overfladen styrkes så mikroskopiske revner efter viklingen bliver “smedet” sammen igen. Derved reduceres muligheden for brudskader på grund af revnedannelse og trykfjederen får en forøget levetid og forøger brudstyrken.

Processen anvendes også i luftfartsindustrien for at “afstresse” udsatte materialer. Det er en proces som ikke må forveksles med almindelig sand-/glas-blæsning.

Sonnimax har i mange år været forhandler af udstyr til shot peening.

Service og vedligeholdelse – Tegn en serviceaftale

Sonnimax Service har specialister i hele Danmark til at reparere og servicere dit Shot peening udstyr og alle andre typer anlæg til slyngrensning og sandblæsning. Vi har et stort reservedelslager fyldt med dele til alle typer af anlæg.

Vi kan tilbyde en serviceaftale, hvor du får forbedret driftsikkerhed, renseresultat og færre vedligeholdelses udgifter. Med en serviceaftale får du som standard  to halvårlige eftersyn, så du får et godt udgangspunkt til opnå optimal driftsøkonomi i jeres anlæg.

KONTAKT KUNDESERVICEShot peening kontakt

Har du spørgsmål til Shot peening og slyngrensning, er du velkommen til at kontakte kundeservice på tlf. 64 40 11 22

Har du spørgsmål?

Vi hjælper meget gerne med råd og vejledning inden for overfladebehandling på tlf. 64 40 11 22 eller vi kan kontakte dig

Jeg har læst og accepterer jeres privatlivspolitik