RPR Induktionssystem

Patenteret induktionssystem til fjernelse af overfladebelægninger på stål.

Induktion afrensningssystem

RPR Tecknology er verdens førende leverandør af induktionssystemer. Basseret på unikke, pantenterede løsninger er RPR-systemet hurtigt, effektivt og et mere sikkert alternativ til traditionel sandblæning med grit og ultra højtryk med vand (UHP) på stål. Belægninger op til 40 mm kan fjernes lydløst og uden at tilføre grit eller vand til affaldet.

Hvordan virker RPR?

RPR-systemet fungerer efter induktionsprincippet. Et målrettet lokaliseret magnetfelt genereres ved induktionshovedet. Magnetfeltet indukserer virvelstrømme i et ledende materiale som stål. På grund af stålets modstand omdannes disse strømme til varme. Den hurtige opvarmning af ståloverfladen resulterer i en hurtig afrensning mellem belægning og underlag. Selvom der ingen spalter og revner er i overflades adskilles belægningen.

Omkostningseffektivt

RPR-systemet er i mange tilfælde væsentligt mere effektiv til fjernelse af overfladebelægninger end de traditionelle alternativer. Hurtigere strippefrekvens, større oppetid, intet forbrug af blæsemiddel eller vand og minimeret bortskaffelse af affald giver store besparelser for både entreprenører og ejer.

Sundhed, sikkerhed og miljø

RPR-systemet adskiller sig ved ikke at frembringe luftbårne partikler eller støj. Dette betyder sikker drift, ingen forstyrrelser af andet inspektions- eller vedligeholdelsesarbejde og let håndtering af farlige belægninger som asbest, bly og PCB. Nedsat risiko for forurening i luft, vand eller jord og betydeligt mindre energiforbrug er til gavn for både lokalt og globalt miljø.

Hvorfor bruge RPR-systemet?

Højere stripping priser

I mange tilfælde er RPR væsentlig mere effektiv til fjernelse af belægninger en de traditionelle alternativer, hvilket resulterer i mindre nedetid.

Nem bortskaffelse af affald

Processen skal ikke tilføjes grit eller vand ved transport, forarbejdning og bortskaffelse.

Miljø

Nem opsamling af affald. Minimal risiko for lokal forurening. Ca. 75% mindre energiforbrug sammenlignet med traditionelle metoder. Langt mindre tansportomkostninger og emission da der ikke er grit- og vandaflejringer med affaldet.

Farlige belægninger

I modsætning til fjernelse med traditionelle metoder bryder induktion ikke belægningerne i små partikler. Det kommer snarer i strimler og stykker. Processen tilsættes ikke grit eller vand. Håndtering, opsamling og bortskaffelse af farlige belægninger inklusive asbest, bly og PCB er derfor meget lettere.