Sonnimax A/S

Menu

Kategori: Softblasting

Softblasting overfladebehandling

Er en effektiv metode til skånsom afrensning af overflader. Med softblasting metoden er det muligt, at rense overflader på bygninger, fra moderne betonbyggerier til klassiske bygninger af tegl- og sandsten. Overflader af træ, plastik, komposit, glas, gummi og metal afrenses også effektivt og skånsomt med softblasting. Metoden er ligeledes velegnet til neutralisering af graffitihærværk på tog og lastbiler, vedligeholdelse af lystbåde og rensning af produktionsudstyr i fødevareindustrien.

Softblasting er skånsom og miljøvenligt

Metoden er enkel. Et blødt blæsemiddel føres frem ved hjælp af trykluft. Blæsningen kan ske med eller uden tilsætning af vand, idet vandet kun fungerer som støvbinder. Vandet blandes ikke med blæsemiddelet, men sprøjtes i en ring rundt om det sted, hvor blæsemiddelet rammer.

Da vand helt kan udelades, eller kun indgår i meget begrænset mængde, kan metoden bruges indendørs og andre steder, hvor vand/fugt er uønsket.

I forhold til traditionelle afrensningsmetoder, baseret på højtryksrensning, undgår man

ved softblasting, at overfladerne beskadiges unødigt og at vand presses ind i revner og ophobes i porøse materialer med risiko for frostsprængninger i vinterperioden.

Metoden er særdeles miljøvenlig. Blæsemidlet består af 98 % Calsiumcarbonate (hovedbestanddelen i wienerkalk og skrivekridt) og er derfor ikke klassificeret som farligt. Det giver en stor miljømæssig fordel, både for den der udfører opgaven og i forhold til det omgivne miljø.

Anlægget er fleksibelt og økonomisk

Processen reguleres nemt fra lansen. Fra lansen er det således muligt at regulere både lufttryk, vandmængede og dosere blæsemidlet. Det betyder, at operatøren præcist kan regulere i forhold til skiftende underlag f.eks. hvor murværk støder op til et vindue eller et facadeskilt. Teknologien gør det samtidig muligt at afrense en overflade ”lag for lag”.

Sonnimax er leveringsdygtig i forskellige typer blæsemidler til processen, hvilket giver yderligere fleksibilitet med hensyn til opgaver, der kan løses.

De præcise doseringsmuligheder bevirker, at operatøren hele tiden kan optimerer/minimere forbruget af blæsemiddel, hvilket gør renseprocessen særdeles økonomisk.